top of page

Bouwstenen Maarns Raadhuis vliegen weg

De bouwstenenactie van de Stichting Vrienden Raadhuis Maarn is een groot succes. Tot nu toe is er ca. € 12.000,- geschonken door inwoners, verenigingen en ondernemers, en de giften stromen nog steeds binnen. Het is hartverwarmend dat zoveel inwoners ons initiatief een warm hart toedragen en dit ook financieel willen ondersteunen. Ook oud- inwoners, die soms al lang uit de Maarn en Maarsbergen vertrokken zijn, maar hier nog wel een band mee hebben steunen de actie. Zo zijn er giften binnen gekomen uit o.a. Mook, Veenendaal, Utrecht, Houten en België.

Het recht van eerste koop dat de Stichting heeft, loopt tot 31 december a.s. Gezien de verschillende vragen of er ook na 16 oktober nog kan worden geschonken is besloten om de inzamelingsactie te verlengen tot 31 december. Daarnaast zullen er nieuwe acties tot eind december komen. Zo loopt er op dit moment via de scholen de kleurplatenactie met als prijs o.a. een ritje in een echte brandweerwagen.

Deze maand is “de maand van de ondernemer en vereniging”. Alle ondernemers en verenigingen in Maarn en Maarsbergen zijn aangeschreven en worden door de bestuursleden bezocht met het verzoek om de actie financieel te ondersteunen. Bijzonder leuk is dat ook vele andere verenigingen uit Maarn en Maarsbergen gul geven. Ook vanuit het bedrijfsleven zijn al veel, en zelfs grote giften ontvangen. Zelfs bedrijven uit andere kernen van onze gemeente steunen de actie en maken geld over.

Sommigen geven aan, dat de gemeente er maar voor moet zorgen dat de activiteiten die er nu rond het gemeentehuis plaats vinden gehandhaafd kunnen blijven, maar dat is helaas niet het geval. De gemeente heeft weliswaar aangegeven zich hiervoor te zullen inspannen als de stichting niet voldoende financiën heeft om daadwerkelijk tot koop over te kunnen gaan en het geheel aan derden zal worden verkocht, maar garanties hiervoor zijn niet gegeven. Het is dus wel degelijk noodzakelijk om als gemeenschap ons steentje bij te dragen zodat we ook in de toekomst verzekerd zijn van het gebruik van deze locatie voor Koningsdag, 4 en 5 mei, de Sinterklaasintocht en alle andere evenementen die er plaats vinden.

Het tot nu toe ingezamelde bedrag is hartverwarmend, maar er is nog veel geld nodig. We hebben tot 31 december a.s. de kans om deze voor onze gemeenschap unieke- en belangrijke locatie te behouden. De Stichting roept dan ook iedereen op om gul te geven op rekeningnr. NL45RABO0300945043. Tevens willen wij iedereen die zijn steentje tot nu toe heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor uw hartverwarmende steun.

Dit persbericht is onder andere gepubliceerd in Nieuwsblad De Kaap op donderdag 22 oktober 2015.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page